De Varens vernieuwt: internaat, lasateliers en groene speelplaats

Chris De Ruyck en Hans Verstraete voor het internaat.
Benny Proot Chris De Ruyck en Hans Verstraete voor het internaat.
SBSO De Varens, een school voor buitengewoon onderwijs van scholengroep Impact, opende zopas het nieuwe internaat, de lasateliers en de groene speelplaats.

Het internaat De Hazelaar is het meest indrukwekkende project van de drie. Er is zo’n zes miljoen euro mee gemoeid. Het gebouw telt 100 individuele kamers. Ook de nieuwe lasateliers waren dringend, stiptpen Chris De Ruyck en Hans Verstraete van De Varens aan. “De installaties waren verouderd en moesten aangepast worden aan nieuwe inzichten en lastechnieken. De lasateliers bevonden zich in de Brugse binnenstad, maar het mobiliteitsplan bemoeilijkte de levering van de materialen tijdens de schooluren. Daarom kozen we voor een nieuw gebouw in de Nieuwe Sint-Annadreef.” Het 500 vierkante meter tellende atelier kan vier pedagogische eenheden onderdak bieden. Voor elke klas zijn acht lasunits voorzien. “Met de metaalverwerkende industrie in onze provincie en de haven van Zeebrugge in onze achtertuin, zal de mogelijkheid er zijn om prima geschoolde arbeidskrachten op te leiden”, hoopt algemeen directeur Wim Van Kerckvoorde. Tot slot is er ook de fel groener geworden speelplaats. “We zijn gewapend voor de toekomst.”

Brugge opening nieuwe lokalen de Varens: het laslokaal
Benny Proot Brugge opening nieuwe lokalen de Varens: het laslokaal
Brugge opening nieuwe lokalen de Varens
Benny Proot Brugge opening nieuwe lokalen de VarensReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.