De Mangeleer na eerste dag LESS: “Zin in een stukje tarbot, maar geen tijd voor”

De eerste dag in LESS verliep ontspannen: Gert De Mangeleer en Joachim Boudens zijn tevreden.
Benny Proot De eerste dag in LESS verliep ontspannen: Gert De Mangeleer en Joachim Boudens zijn tevreden.
“Als ik één iets op de kaart zou mogen bestellen, dan liefst een stukje tarbot ‘Cantonese style’, maar er is geen tijd voor.” Voormalig driesterrenchef Gert De Mangeleer beleefde een erg drukke eerste dag van zijn nieuwe zaak LESS op ‘t Zand.

Maandag opende ‘LESS by Hertog Jan’ de deuren onder het Hotel 't Zand. Het pand ziet eruit als een zwarte blok, maar trekt heel veel licht binnen en is een eyecatcher op het recent vernieuwde plein in Brugge. 

“Dat er meteen veel volk is langsgekomen, doet deugd”, zegt De Mangeleer. “De eerste weken zijn Joachim (Boudens, red.) en ik hier elke dag. We houden de service goed in de gaten en sturen bij waar nodig. Het is voor iedereen wennen, want we waren een andere stijl gewoon in Hertog Jan. Nu kan iedereen wat losser zijn en is er ruimte om meer jezelf te zijn.” 

Wie al eens in LESS langs de Torhoutse Steenweg ging eten, herkent wel wat gerechten, maar de nieuwe zaak biedt een nog ruimere waaier aan wereldse gerechten. “Ja, ik lust wel een stukje tarbot”, zegt De Mangeleer. “Maar door de drukte kom ik hier niet aan eten toe. Dat komt nog wel.”

Het werd meteen druk.
Benny Proot Het werd meteen druk.
Er is gekozen voor een industriële look, maar met warme accenten.
Benny Proot Er is gekozen voor een industriële look, maar met warme accenten.
De open keuken zie je zelfs vanaf de straatkant.
Benny Proot De open keuken zie je zelfs vanaf de straatkant.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.