Chileense inbrekers sturen kat naar rechtbank

De drie stuurden hun kat naar de rechtbank.
JHM De drie stuurden hun kat naar de rechtbank.
Drie Chilenen die terechtstaan voor een inbraak in Sint-Michiels hebben maandagmorgen verstek laten gaan in de Brugse rechtbank. Het openbaar ministerie eiste een celstraf van twee jaar en een geldboete.

Op 4 april 2017 werden vier Chilenen, onder wie één minderjarige, op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in Sint-Michiels. Ze hadden elektronica en een doos met juwelen gestolen. De politie kon hen op hun vluchtweg in de boeien slaan. De auto waarmee ze zich verplaatsten stond bovendien geseind als gestolen. 

Drie van de vier inbrekers werden in voorhechtenis geplaatst maar kwamen na enkele maanden voorwaardelijk vrij. Ze werden later wel doorverwezen naar de correctionele rechtbank, maar daagden niet op voor hun proces. Het is mogelijk dat ze niet eens op de hoogte zijn. Het openbaar ministerie vervolgt hen voor diefstal met braak, vereniging in een criminele bende en heling. Vonnis op 25 februari. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.