Chef 'Kok Au Vin' is nieuwe kaasambassadeur

Kaasambassadeur Jürgen Aerts van restaurant Kok Au Vin in de Ezelstraat in Brugge.
Foto Benny Proot Kaasambassadeur Jürgen Aerts van restaurant Kok Au Vin in de Ezelstraat in Brugge.
Jürgen Aerts, de chef-kok van toprestaurant Kok Au Vin in de Ezelstraat, is de nieuwe ambassadeur van de Brugse Kaasmarkt.

De achtste editie vindt op zondag 4 september plaats op 't Zand. Aerts krijgt de titel voor een jaar, omdat hij vaak kookt met kaas. Eerder al waren onder meer Philippe Serruys (Den Gouden Harynck) en Filip Claeys (De Jonkman) ambassadeur. De Kaasmarkt lokt in Brugge elk jaar zo'n 20.000 liefhebbers.


"We houden onze laatste editie op het huidige plein", zegt voorzitter Jean-Pierre Van den Berghe. "Volgend jaar wijken we, door de renovatiewerken aan 't Zand, uit naar het Koning Albert I-park. In 2018 hopen we weer op 't Zand te staan."


De Kaasmarkt belooft meer dan honderd soorten kaas en zestig standhouders. De ballonwedstrijd is vervangen door een wedstrijd 'raad hoeveel drie kaasbollen wegen'. Wie wint, sleept een ballonvlucht in de wacht. De Kaasmarkt opent op 4 september om 11 uur. (BHT)