Brugse verkeersclown dient klacht in nadat bestuurder aan hoge snelheid door schoolstraat rijdt

Fieto de Verkeersclown aan het werk.
Foto Proot Fieto de Verkeersclown aan het werk.
Stefaan Vergaerde, beter bekend als de Brugse verkeersclown Fieto, heeft klacht ingediend tegen een bestuurder die al verschillende keren met hoge snelheid door de schoolstraat reed. 

De verkeersclown is ondertussen een vertrouwd gezicht geworden langs de Gerard Davidstraat. Als gemachtigd opzichter van het Sint-Lodewijkscollege doet hij er alles aan om de leerlingen een veilige schoolomgeving te bieden. Het stadsbestuur besloot er enige tijd geleden om een schoolstraat te installeren. Een schoolstraat is een straat met een schoolingang die aan het begin en het einde van de schooldag gedurende een half uur wordt afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Er is dan enkel doorgaand verkeer mogelijk te voet of met de fiets. Stefaan Vergaerde merkte de voorbije dagen enkele keren een auto op die er met hoge snelheid door reed en besloot daarom klacht in te dienen bij de politie. 

Evaluatie

Bij de Brugse politie bevestigen ze de klacht. “Een gemachtigd opzichter is sowieso bevoegd om vaststellingen te doen. Als er melding wordt gemaakt zoals nu, maken wij proces-verbaal op”, klinkt het bij de politie. De vaststellingen zullen meegenomen worden richting de evaluatie van de schoolstraat. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy De Vuyst

    Wel gedaan van deze persoon, maar wel met gevaar voor eigen leven als die chauffeur hem eens vrijwillig aanrijdt!!

  • Danny Holdensrath

    Goed van die man