Brugse Monopoly al 2.400 keer verkocht

De Monopoly-mascotte, Pieter Dewulf en Renaat Landuyt wagen zich aan een spelletje.
Benny Proot De Monopoly-mascotte, Pieter Dewulf en Renaat Landuyt wagen zich aan een spelletje.
De Brugge-editie van het gezelschapsspel Monopoly blijkt nu al razend populair. In voorverkoop zijn al 2.400 van de 4.000 beschikbare dozen verkocht. Vanaf vandaag ligt het spel in de winkels.

Aan de basisprincipes van Monopoly is in de speciale versie niet geraakt. "Niet alleen de locaties, maar ook de doos, het bord en de kanskaarten kregen een lokaal tintje", zegt initiatiefnemer Pieter De Wulf. "Er zitten in de kans- en algemeen fondskaarten ook tal van verwijzingen naar Brugse evenementen of gebeurtenissen." Zo kan je een buurtfeest organiseren en daarvoor een Brugse buurtcheque ontvangen, of krijg je een vergoeding voor het verhuren van stoelen langs het parcours van de Heilig-Bloedprocessie. Met een beetje geluk trek je de kaart van een winnende pronostiek voor de bekerderby tussen Club en Cercle en levert je dat extra centen op. De Markt, de Burg, de Steenstraat, het Begijnhof, Belfort en stadhuis kregen een plaatsje op het bord. "We hebben de Bruggelingen betrokken bij de keuze van de laatste vrije plaats op het bord. Uiteindelijk koos 70 procent van de inwoners voor het Jan Van Eyckplein", zegt De Wulf.


De stad Brugge koos zelf de andere locaties. "Wij investeerden 20.000 euro in dit product", zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). "Het verwondert me niet dat de speldozen de deur uitvliegen. In het verleden is, onder ander met de Brugge-pin en de loop- en fietsoutfit, gebleken dat Bruggelingen erg trots zijn op hun stad."


De Brugge-editie is vanaf vandaag te verkrijgen in Mijn Brugge aan het station, de Museumshop, In&Uit, Fnac, Standaard Boekhandel, Colruyt, Carrefour Sint-Kruis en speelgoedwinkel Neverland. De kostprijs bedraagt 49,95 euro. Online bestellen kan op www.monopolybrugge.be. (BHT)

Voor het stadhuis betaal je meer dan voor het belfort.
Benny Proot Voor het stadhuis betaal je meer dan voor het belfort.