Bruggelingen trappen na naar Landuyt: verwensingen in brievenbus

Simon Mouton Photo News
Brugs burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) kreeg gisteren meer te verwerken dan een verkiezingsnederlaag alleen. Bij thuiskomst trof hij heel wat verwensingen aan in zijn brievenbus. “Dat waren vooral bekladde affiches of flyers met een streep door mijn hoofd”, bevestigt Landuyt. Vlak daarvoor werd hij ook al uitgescholden na  een live-interview voor ‘vuile klootzak’.

Het werd zo niet de beste zondag voor uittredend burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). “Ach, tijdens de volledige campagne heeft het nooit echt over de inhoud van mijn programma gegaan. Het was puur op de persoon gericht”, aldus Landuyt. De verwensingen in zijn brievenbus, nota bene na een nederlaag en het aankondigen van zijn politiek pensioen, was het trieste dieptepunt. Nochtans heeft Landuyt de voorbije zes jaar heel wat verwezenlijkt. Denk maar aan de nieuwe beurs- en congreshal die er op korte termijn komt , de vlottere bereikbaarheid van de stad. Ook het Albert I-park, de entree van Brugge, kreeg een nieuwe look. “Ik had echt wel een toekomstvisie. Maar blijkbaar ging ik iets te snel voor de meeste kiezers”, besluit Landuyt. 
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC BOYDENS

  Het vernieuwde Zand en de Noordzandstraat.... even saai als Landuyt .

 • Daniëlle Vachaudez

  Zielig, bijna beschaamd mij Bruggeling te noemen. Terwijl ik net zo fier was op wat onz e stad aan het worden was. Een prachtige stad met een rijk verleden dat gekoesterd wordt en een open ruime visie naar de toekomst. Dank je wel Renaat Landuyt!

 • Vince Janssens

  Ben 1 keer in Brugge geweest... Venetië van Europa? Meest overroepen stad ooit ja... wat een klucht. Dan ga ik wel gezellig shoppen in Amsterdam of de kerstmarkt in Aachen. Ik begrijp best dat zon'n incompetente politiekers worden afgestraft wanneer teveel mensen gebukt gaan onder een 1-zijdige "toekomstvisie".

 • Stijn Boterberg

  Al die kenners hier :-) zagen en klagen :-) Brugge is net fantastisch geworden om in rond te wandelen! Bedankt Renaat!

 • Wildy Wildemauwe

  Had je eens wa meer gekeken voor ons stadion he...