Brugge schenkt 25.000 euro voor slachtoffers Indonesië

De gemeenteraad keurde het bedrag goed.
Benny Proot De gemeenteraad keurde het bedrag goed.

De stad Brugge haalt 25.000 euro uit haar stadskas voor bijstand aan de slachtoffers van de tsunami en aardbeving in het eiland Sulawesi bij Indonesië. 

Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland getroffen door een zware aardbeving, gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers zijn meer dan 2,4 miljoen mensen getroffen door de ramp, waaronder veel gewonden. In augustus werd het eiland Lombok al zwaar getroffen door een aardbeving. Om de slachtoffers te helpen, lanceerden de leden van het Consortium 12-12 de actie ‘Indonesië 12-12'. Het doel van deze actie is het inzamelen van de nodige fondsen om humanitaire operaties te financieren.

De leden van het Consortium 12-12 zijn al aanwezig in de getroffen regio en doen al het mogelijke om de bevolking te helpen: medische, sanitaire en psychosociale bijstand, tenten, voedsel, drinkbaar water en bescherming van kwetsbare groepen, zoals kinderen.

Schenkingen kunnen op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.