Broer van KSVO-belofte slaat clubvoorzitter buiten westen

Een 21-jarige Bruggeling staat in de Brugse rechtbank terecht omwille van een vuistslag die hij uitdeelde aan de voorzitter van KSV Oostkamp.

Op 24 maart vorig jaar speelden de beloften van de voetbalclub kampioen. Tijdens het titelfeest kreeg de broer van een van de spelers het aan de stok met KSVO-voorzitter Paul Devliegere. Die wilde verhinderen dat de Bruggeling met een glas in z'n handen het gloednieuwe kunstgrasveld zou oplopen. "Mijn cliënt kreeg een harde vuistslag in zijn gezicht, waardoor zijn neusvleugel scheurde en hij zelfs even buiten westen raakte", pleitte de advocaat van de voorzitter. "Hij lag een nacht in het ziekenhuis met een hersenschudding en zag het titelfeest aan zich voorbijgaan."


Devliegere vraagt een schadevergoeding van 1.500 euro. Volgens de voorzitter was het voorval een eenmalig feit. "Ik ben volledig hersteld en kom dit gelukkig niet elke dag tegen", reageert hij. Zijn belager moest zich gistermorgen ook verantwoorden voor twee andere vechtpartijen in het Brugse uitgaansleven. Hoewel hij eerder alle feiten minimaliseerde, bood de man nu zijn verontschuldigingen aan bij de rechter. Om zijn zoektocht naar werk niet te belemmeren, komt de twintiger mogelijk weg met de gunst van de opschorting van straf. Uitspraak op 28 juni. (SDVO)