Bizar: Yentl (23) ziet eigen veulen te koop staan voor 1.000 euro

Veulen Yentl
Mathias Mariën Veulen Yentl
De Brugse Yentl Vanlaer (23) kon haar ogen niet geloven toen ze op een tweedehandssite plots haar eigen veulen te koop zag staan voor 1.000 euro. Toen een vriendin contact zocht met de ‘verkopers’, werd het zoekertje plots verwijderd. 

Het was een vriendin van Yentl die het opmerkelijke tafereel ontdekte op zoekertjessite 2dehands.be. “Mijn vriendin is zelf op zoek naar een veulen en merkte dat de gelijkenissen wel héél treffend waren met mijn paard", zegt de Brugse. De jonge twintiger ging zelf naar de advertentie kijken en wist het meteen zeker: het was háár veulen dat te koop werd aangeboden voor 1.000 euro. Ook de foto’s van het paardje nam ze zelf. “Maar ik zou mijn veulen nooit verkopen. Ik begrijp er helemaal niks van”, zegt Yentl. De verkoper omschreef het veulen als een ‘springpaard’ met een schofthoogte van 1,30 meter.

Veulen yentl
Mathias Mariën Veulen yentl

Verwijderd

De vriendin van Yentl besloot contact op te nemen met de valse verkopers, maar dat leverde niks op. Korte tijd later werd het zoekertje verwijderd. “Ik heb via sociale media mensen gewaarschuwd voor de valse verkopers en ben nu ook verschillende paardenpagina’s aan het bekijken. Wie weet bieden ze mijn veulen elders ook te koop aan. Hopelijk blijft het hierbij en gaan ze nooit een stap verder.”

Mathias Mariën13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony Vandooren

  Yentl ziet er eigenlijk prachtig uit.

 • Katherine Baker

  "Direct de politie inschakelen" ? Ja, dat kennen we: pv maken en tegen dat het afgeprint is, staan ze al buiten ...

 • freddy tormans

  als die vriendin, ipv zelf te handelen , in samenspraak met de eigenaar, naar de politie was gestapt, zaten die"zwendelaars" in den amigo

 • LUC VAN DER VEKEN

  Kunnen ze dit niet natrekken vanwaar die verkoop op een verkooppunt komt?

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Ze zullen gedacht hebben we gaan het te koop aanbieden , kijken wat er voor geboden wordt om dan te zien of ze het paard gaan stelen of niet, of het de moeite waard is.