Alerte buren en brandweer voorkomen erger bij garagebrand in Sint-Michiels

Brand Veeweide Brugge
Mathias Mariën Brand Veeweide Brugge
Alerte buren en het snelle optreden van de brandweer hebben maandagochtend een zwaardere brand voorkomen in de Veeweide in Sint-Michiels. 

Even na 10 uur hoorden enkele buurtbewoners luide knallen. Meteen daarna namen ze een sterke rookgeur waar. Ze gingen kijken op straat en zagen hoe er rook uit de garage van een rijwoning opsteeg. Ze alarmeerden meteen de hulpdiensten. Eenmaal aangekomen moest de brandweer de voordeur forceren om tot in de garage te geraken. Ook de garagepoort zelf moest geforceerd worden. “Tijdens het blussen hadden we de situatie wel snel onder controle”, klinkt het bij de brandweer. Door hun snelle optreden kon voorkomen worden dat het vuur zich verder verspreidde. na de nodige ventilatiewerken zal het huis dan ook terug bewoonbaar kunnen zijn. Over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. Uit de eerste vaststellingen kon niet meteen aangetoond worden hoe de brand ontstond. Al wordt kwaad opzet wel uitgesloten. De bewoners van het huis waren niet aanwezig toen het vuur uitbrak en kwamen pas na de bluswerken aan bij de woning. Er raakte niemand gewond. 

Brand Veeweide Brugge
Mathias Mariën Brand Veeweide Brugge
Brand Veeweide Brugge
Mathias Mariën Brand Veeweide Brugge
Brand Veeweide Brugge
Mathias Mariën Brand Veeweide BruggeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.