Actiegroep protesteert tegen zeesluis tijdens nieuwjaarsreceptie havenbestuur Zeebrugge

Actie Zeebrugge in Concertgebouw
Jan Van Maele Actie Zeebrugge in Concertgebouw
Tijdens de jaarlijkse receptie van de Zeebrugse haven in het Concertgebouw woensdag hebben actievoerders geprotesteerd tegen de komst van de nieuwe zeesluis in Zeebrugge. 

Op de plaats van de verouderde Visartsluis in Zeebrugge komt een volledig nieuwe zeesluis. De Vlaamse regering trekt 1 miljard euro uit voor de realisatie ervan. De locatie is echter al langer onderwerp van discussie. Zo vrezen ze in Zeebrugge een tweede Doel te worden. De prominenten van het havenbestuur en genodigden werden in het Concertgebouw dan ook verwelkomd door een tiental manifestanten van de actiegroep ‘Zeebrugge onder druk’ die hun protest tegen de bouw van de nieuwe zeesluis in Zeebrugge kenbaar maakten. De betogers zetten hun eis kracht bij met slogans en spandoeken. De politie hield een oogje in het zeil, maar moest niet ingrijpen. De betoging verliep rustig. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Tituee

    En wel zeker met 15 man. Wat een overmacht zeg