3 procent van de bestuurders heeft glas teveel op tijdens nieuwe #ZAD-controle van Brugse politie

De controles kaderden in de ZAD-campagne van de politie.
Mathias Mariën De controles kaderden in de ZAD-campagne van de politie.
De lokale politie van Brugge heeft afgelopen weekend opnieuw grote controles gehouden in het kader van haar #ZAD-campagne voor rijden zonder alcohol en drugs. Drie procent van de bestuurders legde een positieve ademtest af.

In totaal werden dit weekend in gans Brugge op verschillende plaatsen 382 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs. Twaalf mensen bleken een glas teveel op te hebben. Van drie van hen werd het rijbewijs op bevel van het parket onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Niemand testte positief op drugs. De #ZAD-actie van de Brugse politie werd vorig jaar gelanceerd. ZAD staat voor “Zonder Alcohol en Drugs”. Bedoeling van de campagne is bestuurders ervan bewust maken dat drugs en medicatie achter het stuur minstens even gevaarlijk zijn als alcohol.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pieter smit

    Kom 's avonds en 's nachts eens controleren aan de baan van Brugge naar Oostende, daar gaat ge meer dan 3 procent zatlappen kunnen klissen, vooral als het schoon weer is geweest!

Video