13-jarig jongetje vecht voor zijn leven na val door dak van loods in Brugge

De vervallen loods langs de Pathoekeweg
Mathias Mariën De vervallen loods langs de Pathoekeweg
Een 13-jarige jongen vecht in het ziekenhuis voor zijn leven nadat hij gisterenmiddag door het dak van een loods is gezakt in Brugge. De tiener was er samen met een vriendje op privé-terrein en viel door een golfplaat tien meter naar beneden. “De omstandigheden worden verder onderzocht", zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. 

De leegstaande loods staat op een bedrijventerrein langs de Pathoekeweg. Twee vriendjes waren er aan het spelen toen het rond 16.30 uur gruwelijk fout liep. Minstens één van de tieners kroop op het dak van een loods en kwam er zwaar ten val toen een golfplaat het begaf. De 13-jarige jongen viel zo’n tien meter naar beneden en viel hard op de grond. Zijn 15-jarig vriendje alarmeerde de hulpdiensten, waarna het slachtoffer in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar vecht hij nog steeds voor zijn leven. Hij liep zware verwondingen op aan het hoofd. Zijn ouders werden meteen na het ongeval op de hoogte gebracht. Politie en parket zullen de omstandigheden nu verder onderzoeken. 

Vervallen loods

De loods waar het incident gebeurde staat al geruime tijd leeg en wordt vaak gebruikt door spelende kinderen of als schuilplaats. De omgeving is nochtans afgezet met hekkens en er staat bovendien duidelijk aangegeven dat het terrein verboden toegang is. Het omzeilen van de hekkens is anderzijds geen grote moeite, wat zaterdagmiddag dus ook gebeurde. 

De vervallen loods langs de Pathoekeweg
Mathias Mariën De vervallen loods langs de Pathoekeweg3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk claeys

    Spijtig maar volledige schuld van ouders, geen controle en als afrastering is aangebracht heb je daar geen zaken!

  • Karel van Velzeke

    ik ben zelf ook ooit door een golfplaten dak gevallen ,het is zoals door ijs zakken,je hoort de krak en je bent er al door,je hebt niet eens de tijd om uw armen open te zetten....

  • Calvin de Vet

    Spijtig voor de jongen maja als je niet weet waar je je verplaatst op onbekent terein waar je eigenlijk niet mag zijn is het wel een spijtige zaak. Sterkte aan de ouders