"Ze wou elk detail van onze inrichting weten"

AMERIKAANSE SUPERSTER KIEST BRUGS HOTEL ALS INSPIRATIE VOOR VILLA

De inkomhal blijkt tevens ook de favoriete plek in het hotel van Cox te zijn.
Benny Proot De inkomhal blijkt tevens ook de favoriete plek in het hotel van Cox te zijn.
Het 4-sterrenhotel l'Orangerie langs de Dijver in Brugge heeft er een opvallende fan bij. De Amerikaanse wereldster Courteney Cox (53) - bekend als Monica uit Friends - verbleef er drie dagen en besloot prompt de inrichting van haar nieuwe villa in Malibu te baseren op de stijl van het hotel. "Natuurlijk is dit een enorme eer voor ons. Het is een hele sympathieke dame", glimlacht eigenares Julie Vermast.

Over gouden publiciteit gesproken: de inrichting van het 4-sterrenhotel l'Orangerie gaat binnenkort de wereld rond als inspiratiebron voor de inrichting van de nieuwe villa op Malibu van Courteney Cox.

De komst van de Amerikaanse superster was ook voor de hoteluitbaters een verrassing. "Haar agency had gereserveerd onder de naam van haar vriend, Johnny McDaid (bandlid van Snow Patrol, red.), en vroeg een kamer voor één nacht", begint zaakvoerster Julie Vermast het verhaal. "Onze verbazing was dan ook groot toen we donderdagochtend plots Courteney Cox voor onze neus zagen staan. Achteraf bekeken hadden we het wel moeten weten. Blijkbaar is haar verloofde ook niet zo heel onbekend in de muziekwereld. Maar ja, dat had ik dus helemaal niet door", lacht Julie.

Gast Courtney Cox samen met eigenares Julie Vermast in de inkomhal van hotel L'Orangerie.
Benny Proot Gast Courtney Cox samen met eigenares Julie Vermast in de inkomhal van hotel L'Orangerie.

Interieur

Aanvankelijk was het zo gepland dat Cox - beter bekend als Monica uit Friends - slechts één nacht in l'Orangerie zou blijven. Die planning viel echter snel in het water. De actrice werd instant verliefd op de inrichting van het hotel en besloot prompt nog twee nachten langer te blijven. "Haar enige wens was om elke nacht op een andere kamer te slapen", vertelt Julie.

"Zie je, elk van onze kamers heeft een andere inrichting. Blijkbaar was ze van het eerste moment fan van ons interieur. Ze vond het geweldig en wou er alles over weten. Daarom haar wens om verschillende kamers te kunnen zien. Op die manier kon ze de 'feel and look' helemaal zelf beleven."

Zo gezegd, zo gedaan. De actrice verbleef in totaal drie nachten in het hotel en kreeg verschillende staaltjes mee van de gordijnen, behangpapier en verf. "Aan de hand van de specifieke codes van de kleuren, kan ze in dezelfde winkels terecht voor de identieke inrichting. Een hele eer voor ons hotel", glundert Julie. "Volgens Cox zelf is haar villa in Malibu momenteel heel clean en kaal ingericht. Binnenkort is onze inrichting dus ook daar te zien." Naast het behangpapier, verf en de gordijnen, vroeg de actrice ook specifiek naar de zetels in de inkomhal. Met de lichtblauwe zeteltjes was het 'instant love'.

Wall of Fame

Cox nam uitgebreid de tijd om alles te fotograferen en beloofde plechtig te zullen terugkeren naar l'Orangerie. Binnen afzienbare krijgt ze ook een plaatsje op de Wall of Fame van het hotel. "Eerlijk waar, het is een fantastische vrouw. Zonder sterallures en open voor een babbel. Toen ze op het terras zat langs het water, wuifden heel wat mensen die haar herkenden. Geen enkele keer deed ze daar lastig over. 'Ik ben dat al gewoon en vind dat helemaal niet erg', was steevast haar antwoord. Nu ze ons hotel als inspiratie gebruikt voor haar eigen villa, ben ik nog net iets meer fan", besluit Julie Vermast met een knipoog.