"Werken op 't Zand schrikken ons niet af"

ONDANKS HINDER GAAT NIEUW CAFÉ MUTTLEY'S TOCH OPEN

Uitbater Peter Isebaert voor zijn nieuwe café Muttley's.
Foto Benny Proot Uitbater Peter Isebaert voor zijn nieuwe café Muttley's.
Hoewel ze nog zeker tot midden november door de vernieuwingswerken op 't Zand gehinderd zijn, hebben Peter Isebaert (49) en Alain Verhaeghe (52) er café Muttley's geopend. Ze mikken op een divers publiek met een voorliefde voor muziek uit de jaren '80 of '90.

Nog zeker tot midden november is de kant van 't Zand nabij de Noordzandstraat niet goed toegankelijk. Daar situeren zich nu de grootste en ingrijpendste wegenwerken. De heraanleg van Brugges grootste plein duurt nog zeker tot de zomer van volgend jaar, al zou de hinder voor Muttley's de komende maanden mee moeten vallen. Muttley's is de nieuwe naam voor de James Pub. Het café van Bodo Strenger sloot onlangs, omdat de uitbater de combinatie met zijn bed&breakfast niet langer kon combineren.


"Wij zaten wel eens aan de toog en vonden het een goed idee om hier een nieuwe zaak te starten", zeggen Peter Isebaert en Alain Verhaeghe. Beide heren hebben een sterk horecaverleden in Brugge. Peter werkte onder meer in de Vuurmolen en in Bugatti in Knokke. Alain was ooit ook nog kelner in de Vuurmolen, maar ook in de Pick, The Paddock en restaurant 't Pandje, dat jarenlang uitgebaat werd door zijn vader en stiefmoeder.


"De voorbije jaren werkte ik in een advocatenkantoor", zegt Peter, terwijl Alain af en toe een handje bijstak op de Brugse kerstmarkt.


"Maar de horeca trekt ons allebei aan en we wilden echt wel iets nieuws beginnen."

Puppy

De naam Muttley's is een verwijzing naar een hondje met een grappige lach uit de Amerikaanse tekenfilmserie 'Wacky Races' uit de jaren '60.


"Peter heeft vorig jaar een puppy gekocht die hij de naam Muttley's meegaf. Ik vond het nogal catchy. De naam blijft hangen", zegt Alain. Het duo veranderde niets aan het interieur dat begin dit jaar een grondige facelift kreeg.


"De locatie, 't Zand, is uiteraard aantrekkelijk. Door de werken ondervinden we natuurlijk bij de opstart wat hinder, maar we verwachten dat dat snel zal keren", zegt Alain Verhaeghe. "Eenmaal 't Zand afgewerkt is, komen heel veel evenementen naar hier terug. Ik denk maar aan de Zandfeesten, de wekelijkse zaterdagmarkt en zelfs Kookeet. Daar zullen we ongetwijfeld dan de vruchten van plukken. Het is nu even doorbijten. Anderzijds blijft de ondergrondse parking gewoon open. Zeker 's avonds komen mensen makkelijk naar onze zaak."


Want op vrijdag- en zaterdagavond staat dj Matthias Vyncke achter de knoppen. Hij zorgt dan voor muziek uit de jaren '80 en '90. Muttley's is elke dag open vanaf 11 uur. In de week tot middernacht, in het weekend tot 3 uur.