Ga naar de mobiele website
^ Top

"Weg van huis? Ik laat je hond wel uit"

EENMANSBEDRIJFJE VAN PETER (43) LOKT KLANTEN UIT HELE REGIO

Peter Sarazijn biedt met zijn bedrijfje 'ResiCare' allerhande diensten aan, van de hond uitlaten tot de brievenbus legen.
Proot Peter Sarazijn biedt met zijn bedrijfje 'ResiCare' allerhande diensten aan, van de hond uitlaten tot de brievenbus legen.
Even weg van huis? Geen zorgen, Peter Sarazijn (43) komt je huisdier knuffelen, uitlaten en eten geven. "Ik kom ook schoonmaken of de planten water geven", zegt Peter. Zijn bedrijfje ResiCare heeft al klanten in de hele regio.

Peter speelde al jaren met het idee toen hij in mei 2016 de stap zette en ResiCare oprichtte. "Ik heb een vaste job als opvoeder in een Brugs internaat bij de tweede graad. Ik doe dat heel graag", vertelt Peter. "Maar ik ben alleenstaand en wilde ook in mijn vrije tijd mensen blij maken. Met ResiCare kan dat perfect. Ik doe het vanuit mijn hart en de erkenning die ik ervoor krijg, is fantastisch." Peter biedt via ResiCare allerlei persoonlijke diensten aan. "Je kan mij boeken om op je huis te passen of om op je huisdieren te letten. Mensen die de hele dag uit werken zijn, kunnen me boeken om hun hond eens een half uurtje gezelschap te houden. Dat kan ook meerdere keren per dag. Wie er langer op uittrekt, kan op me rekenen om thuis een oogje in het zeil te houden, de brievenbus te legen, de planten water te geven en het huis schoon te houden. Dat doe ik ook voor vakantiewoningen, tussen twee verhuurperiodes in. De bedden opmaken of een fles cava klaarzetten? We doen het allemaal."

Drukke periode

De vakantiemaanden zijn voor Peter erg druk. Dagelijks wordt hij geboekt voor verschillende opdrachten. Hij heeft intussen klanten in de hele regio, maar trekt ook al naar klanten in Cadzand. Meestal werkt hij alleen, al kan hij ook soms rekenen op wat hulp. "Voor poetsopdrachten komt er soms een meisje via interim helpen. En voor de verzorging en het wandelen met honden kan ik rekenen op enkele vrijwilligers, echte hondenvrienden. Gelukkig maar, want de vraag naar persoonlijke service wordt steeds groter."


Omdat Peter steeds meer klanten en opdrachten heeft, besliste hij om vanaf september maar vier vijfden meer te werken om zich meer over ResiCare te kunnen ontfermen. "Het blijft voorlopig een bijberoep dat ik met veel plezier doe", zegt Peter. "Het liefst hou ik dat zo. Ik hoop dat ik nooit de keuze moet maken tussen mijn twee jobs. Die keuze is echt veel te moeilijk. Ik krijg heel veel aanmoedigingen van vrienden en klanten om hiermee door te gaan. Dus aan de verre toekomst denk ik voorlopig liever nog niet."


Wie Peter boekt voor een opdracht, betaalt daar wel een prijs voor. "Persoonlijke service is uiteraard niet goedkoop", zegt Peter. "Voor een huisbezoek voor de hond betaal je 15 euro, voor het nazicht van een standaardappartement inclusief lichte schoonmaak 52,5 euro. Maar alle prijzen zijn op maat. En sowieso wil ik mijn klanten altijd eerst persoonlijk ontmoeten om alles door te praten."


Wie meer informatie wenst over de diensten die Peter aanbiedt, kan terecht op de website van zijn bedrijfje, www.resicare.be. (MMB/JHM)Meld een bug