“Ik was de parkeerboetes in Brugge beu”: schilder Jimmy ruilt bestelwagen voor... fiets

Schilders Jimmy Desmet en Kevin Demuyt rijden met deze cargofiets door de stad.
Benny Proot Schilders Jimmy Desmet en Kevin Demuyt rijden met deze cargofiets door de stad.
Geen boetes meer voor verkeerd parkeren voor schilder Jimmy Desmet van JD Decoratie. Hij en zijn kompaan Kevin Demuyt rijden sinds kort rond met een cargofiets, waarin verfpotten en schuurmachines perfect passen. 

“Parkeren in Brugge is gewoon een ramp", zegt Jimmy Desmet. “Als je al een plaatsje vindt, dan is dat vaak ver van je bestemming. Bovendien krijg ik om de haverklap boetes. Ik ben dat beu.” Jimmy investeerde in een fiets die zo'n 300 kilogram kan laden. Dat deed hij bij TNT Quality Gocarts, een bedrijf uit Knokke-Heist dat alles op maat maakte. “Het grote materiaal zet ik af met mijn camionette, de kleine materialen kunnen in de laadbak van deze elektrische fiets. Er zit een dubbel slot in, zodat ik het materiaal dat ik niet meteen nodig heb ook met een gerust hart in de bak kan laten zitten." Uiteraard heeft Jimmy heel wat bekijks met zijn vehikel. “Ik kom er mee in heel groot-Brugge”, zegt hij. “Het bevalt me nu al enorm dat ik eraan denk om me snel een tweede cargofiets aan te schaffen.”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robbert Vandendorpe

  In Brugge zijn alle (ondergrondse) parkeerplaatsen altijd volzet. Vandaar dat men haast verplicht is geworden om fout te parkeren. Ik vind het eigenlijk niet rechtvaardig om in zo'n situatie boetes uit te schrijven. Dat de stad eerst zorgt voor meer parkeergelegenheid, want dit is op de kap zitten van mensen die hun job wel doen.

 • Erik Geerinckx

  En waar parkeer je zoiets?

 • Lodewijk Placklé

  Daar kunt ge ook boetes mee krijgen

 • Paul Vandekerckhove

  Dan hebben ze hier nog geen kennis gemaakt met de Nederlandse en Duitse historische steden .... In A.dam betaal je 3€ per uur op kilometers van de eerste toegang van het centrum ,als je al parking vindt. Hopelijk ontstaat er een huurmarkt voor dergelijke fiets camionette vehikels .zoiets laten maken kost te veel.

 • patrick morel

  Dat is wat de Groenen willen, iedereen op de fiets in autovrije steden met lege winkelstraten.