SAB wil nu ook 'Warmste School' worden

Initiatiefnemers Anouk, Jan & Caroline.
Van Galen Initiatiefnemers Anouk, Jan & Caroline.
Vorig jaar werd het Sint-Augustinusinstituut al bijna de 'Strafste School' tijdens een wedstrijd van MNM, dit jaar wil het de 'Warmste School' worden. Het SAB startte immers met het initiatief 'het Warmste Trimester', een actie die 'Kom op tegen Kanker' steunt.

De 'Warmste Week' van Studio Brussel is inmiddels bekend in heel België. "Dit jaar vonden we het tijd voor SAB om ook de handen uit de mouwen te steken. We hebben als school ervaren dat we samen mooie dingen kunnen realiseren en dat willen we dan ook verder zetten", aldus initiatiefnemers Jan Thoelen, Caroline Leenders en Anouk Stevens. Eind september was het burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) die het startschot voor de campagne kwam geven.


Voor één actie wil de school nu al reclame maken. Op 17 november ruilen de leerlingen de schoolbanken in voor sportschoenenen nemen zij en hun klasleraar deel aan de 'warmathon'. De leerlingen zullen daarnaast zelf een activiteit moeten bedenken die geld opbrengt. Tijdens 'SAB for life', van 15 tot 22 uur, zullen de leerlingen samen met FM Goud radio maken en de acties voorstellen. "We zullen als stad de drie klassen die procentueel het meeste geld inzamelen tijdens de warmathon belonen op een ontbijt bij Welzijnsschakels, een lunch in het sociaal restaurant 'De Kleine Kaart' en een VIP-arrondissement tijdens de opening van de ijspiste", laat de burgemeester nog weten. (BVDH)