FM Goud wordt opnieuw 'The Christmas Station'

Michel Vanderfeesten is al helemaal in kerststemming.
Karolien Coenen Michel Vanderfeesten is al helemaal in kerststemming.
Wie houdt van de traditionele kerstmuziek moet de komende weken afstemmen op 'FM Goud'. Gisteren maakte de radiozender immers de switch naar 'The Christmas Station' en dat nog tot en met 26 december. "Wij zijn nog steeds uniek in België", vertelt radiobaas Michel Vanderfeesten.

De keuze voor 7 december als startdatum is niet toevallig. "Wij wachten netjes tot Sinterklaas weer richting Spanje vertrokken is. Gisteren was het meteen onze 'Gouden Kerst', waarbij we uitsluitend kerstmuziek spelen. We begonnen met 'Eerste Sneeuw' van Jan De Wilde. Aangezien we jaarlijks een verdubbeling van onze luistercijfers zien en we zo ontzettend veel hartverwarmende reacties krijgen, gaan we jaar na jaar met dit programma door. Je kan je niet voorstellen hoe jammer mensen het vinden dat er op de radio tegenwoordig zo weinig kerstmuziek te horen is." Volgens Vanderfeesten zijn de drie meest gedraaide nummers de absolute klassiekers: Band Aid met 'Do They Know It's Christmas', Chris Rea met 'Driving Home For Christmas' en Mariah Carey met 'All I Want For Christmas Is You'."

Cadeautjes

Bij Kerstmis horen cadeautjes en die heeft FM Goud in overvloed. Onder de kerstboom wachten onder meer zwemtickets, waardebonnen, maar ook enkele prachtige reizen naar Tenerife, Erperheide of Parijs op de luisteraars. FM Goud hoor je in Peer en ruime regio op FM 107.7 en in de regio van Bree op FM 105.9. Vanavond komt de radiozender ook nog eens aan bod in het één-programma 'Iedereen beroemd'.


(BVDH)