Fietser (83) kritiek na aanrijding door auto

De voorruit van de auto werd verbrijzeld door de klap.
Foto Jimmy De Schrijver De voorruit van de auto werd verbrijzeld door de klap.
In het centrum van Bree is maandagnamiddag een bejaarde fietser zwaargewond geraakt nadat hij werd opgeschept door een personenwagen. De 83-jarige Andre B. uit Bree werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde even over 14 uur op de Witte Torenwal ter hoogte van het kruispunt met de Gerdingerstraat en de Gerdingerpoort. De 83-jarige fietser Andre B. werd er aangereden door een Ford. De bestuurster van de wagen had de onfortuinlijke fietser te laat opgemerkt. De man werd aan de rechterzijde van de wagen opgeschept. Hij kwam hard tegen de voorruit terecht - die raakte verbrijzeld - waarna de man hard op het wegdek neerkwam. Hij had een zware hoofdwonde en bloedde hevig. De toegesnelde ambulanciers en MUG-team zagen meteen de ernst van de situatie in. Ze dienden ter plekke de eerste zorgen toe en brachten de man daarna in allerijl met de ambulance naar het ziekenhuis. Zijn toestand was kritiek. De bestuurster van de Ford bleef ongedeerd, maar verkeerde in shock.


De lokale politie van de zone CARMA sloot de Witte Torenwal ter hoogte met de Gerdingerstraat in de richting van de Stationswal af voor het verkeer. Dat moest via de Gerdingerpoort omrijden. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plekke om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. De wagen en fiets werden na de vaststellingen van de politie getakeld. (JDSL)