Brouwerij Opitter krijgt belevings- en bezoekerscentrum

Het belevings- en bezoekerscentrum in het oude brouwerijgebouw moet een aangename plaats worden voor liefhebbers van de vele biertjes uit Opitter.
GBO Het belevings- en bezoekerscentrum in het oude brouwerijgebouw moet een aangename plaats worden voor liefhebbers van de vele biertjes uit Opitter.
Brouwerij Cornelissen in Opitter (Bree) gaat een belevings- en bezoekerscentrum inrichten. De familiebrouwerij wil bezoekers nog meer laten genieten van de vele bieren die van de band rollen in Opitter (Bree).

"De bedoeling is om een bezoekerscentrum te openen in het historisch pand waar vroeger gebrouwen werd", zegt CEO Jef Cornelissen. Het gebouw staat al een tijdje leeg. De buitenkant is al gerenoveerd. "In 2019 willen we werk maken van de nieuwe toekomst voor het gebouw. In het gebouw willen we bezoekers laten kennismaken met onze brouwerij en onze producten. Bezoeken en beleving staat centraal. De concrete invulling staat nog niet helemaal vast. Het moet een plaats worden waar het zeer aangenaam is."

De Limburgse brouwerij Cornelissen brouwt een 17-tal verschillende traditionele Belgische bieren in Opitter waar in 1859 de tweede generatie familie Cornelissen voor het eerst bier door de kranen liet vloeien. De oorsprong van brouwerij Cornelissen is echter te vinden in Gerdingen (Bree) begin de jaren 1800.

Vandaag is de brouwerij in volledig beheer van Jef Cornelissen, de zesde generatie. De laatste jaren ondernam Jef Cornelissen een volledige reorganisatie binnen de brouwerij met een volledige restyling van alle bieren van Opitter. Met het bezoekerscentrum wil Cornelissen de frisse dynamiek van de brouwerij ook stevig in de kijker zetten op de site van de brouwerij zelf, in het dorpscentrum van Opitter.

Brouwerij Cornelissen mag landen zoals Rusland, China, Mexico, Italië, Japan, Thailand, Laos, Cambodia, Oekraïne en vele anderen al reeds tot hun klantenkring toeschrijven. "We brouwen vandaag bijna 50.000 hectoliters bier en we hebben de visie dit te gaan verhogen naar een 75.000 hl."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.