Zaal te klein voor afscheid gemeenteraadslid Patrick Bolle (56)

Veel volk op de uitvaart in het MEC Staf Versluys.
Foto Benny Proot Veel volk op de uitvaart in het MEC Staf Versluys.
Meer dan 400 mensen zijn zaterdag naar het MEC Staf Versluys gekomen om afscheid te nemen van Patrick Bolle (56). Patrick was gemeenteraadslid voor sp.a en kapper. Hij overleed vorige week na een slepende ziekte. Zo'n 100 mensen volgden de plechtigheid in de hal omdat er te weinig plaats was in de zaal.

Onder meer sp.a-voorzitter John Crombez kwam zijn medeleven betuigen. "Patrick maakte een grote indruk op mensen. Toen ik de afgelopen weken op Bredene Sas kwam, vroeg iedereen naar hem. Heel veel mensen waren bezorgd. Jij wist wat er zou komen, maar je had vertrouwen in de mensen die je werk zullen verderzetten. Je bent een man van je wijk, voor je wijk. We zullen de verhalen over jou blijven vertellen." Dochter Tatiana Bolle sprak over haar papa die nog niet klaar was in dit leven. Levensgezellin Chantal Becker sprak over de moedige strijd die Patrick leverde tegen zijn ziekte. "Ik ben blij dat je nog zo hebt genoten van de 1 mei-viering."


Burgemeester Steve Vanbenberghe was lovend over de man die tussen het volk stond en als kapper veel bekommernissen van de Sassenaars aankaartte bij het gemeentebestuur. Ook Patrick had nog enkele laatste woorden voorzien via een brief. "Ik wil iedereen bedanken voor de hartverwarmende vriendschap die ik mocht ontvangen gedurende de vele mooie jaren. Ik had jullie allemaal lief. Groetjes, Patrick." (LBB)