Volksfiguur en raadslid Patrick Bolle (56) overleden

Patrick Bolle.
Foto LBB Patrick Bolle.
Het Bredense gemeenteraadslid Patrick Bolle (56) is zondag overleden na een slepende ziekte. Hij was bekend als kapper en volksfiguur, en vooral ook als Sassenaar in hart en nieren. Hij deed er alles aan om de wijk nieuw leven in te blazen. Met een wekelijkse markt en talloze wijkfeesten is hij daar zeker in geslaagd.

Patrick Bolle was een graag geziene figuur in Bredene. Zijn doortocht als OCMW-voorzitter was eerder beperkt, maar de verwezenlijkingen van Bolle zijn niet te onderschatten. Zijn loopbaan als gemeenteraadslid begon Patrick Bolle (sp.a) in 2001. In 2006 werd hij OCMW-raadslid. Op 2 januari 2012 volgde hij Jacky Maes op als OCMW-voorzitter/schepen om na de verkiezingen in oktober terug als gemeenteraadslid te zetelen. Daarnaast had hij sinds 1979 een kapsalon in de Nukkerstraat. Hij was heel actief in het verenigingsleven. Zo stond hij mee aan de wieg van de heropstart van het 'Breinings revuutje' in 2007. Met de wijkfeesten bracht hij elk jaar ambiance in Bredene Sas. Hij stampte het carnavalsgebeuren in de gemeente opnieuw uit de grond. Onder zijn impuls werden opnieuw een prins en prinses carnaval verkozen. Hij was ook jarenlang pleitbezorger van een wekelijkse markt in de wijk. "Bijna dagelijks kreeg ik van klanten en buurtbewoners de opmerking dat je op 't Sas nauwelijks nog kleine voedingszaken vindt. Een wekelijkse markt leek de ideale oplossing", zei hij daarover. In 2015 werd hij nog geëerd als persoonlijkheid van het jaar tijdens de Nacht van de Ondernemers. Burgemeester Steve Vandenberghe verliest een vriend en partijgenoot. "Patrick was een man van het volk. Hij stond tussen de mensen en kwam met hun opmerkingen naar het schepencollege. Een vriendelijk en oprecht mens."


Van Patrick Bolle kan zaterdag om 10 uur afscheid genomen worden in het MEC Staf Versluys. In het gemeentehuis is een rouwregister geopend. (LBB)