VIDEO. Beschonken bestuurster pleegt vluchtmisdrijf, auto brandt uit na parkeren

In de Henri Zwaenepoelstraat in Bredene-Sas is vanmorgen rond 6 uur een auto volledig uitgebrand. “Het voertuig was even voordien betrokken geraakt in een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Oostende. De bestuurster legde een positieve ademtest af”, zegt commissaris Dennis Goes van de politiezone Bredene/De Haan. 

De brandweer en politie werd opgeroepen toen buurtbewoners de auto in lichterlaaie zagen staan. Het zorgde voor een spectaculaire vlammenzee. De brandweerlui waren snel aanwezig, maar de Opel Astra was al lang verloren. De eigenares, die in de buurt woont, had haar auto er net geparkeerd. 

“De bestuurster (39) was even voordien betrokken geraakt in een verkeersongeval met enkel stoffelijke schade in Oostende. De vrouw pleegde vluchtmisdrijf en reed richting huis. De brand is allicht ontstaan door kortsluiting als gevolg van het ongeval”, zegt commissaris Dennis Goes. De politie vond de eigenares thuis. Ze legde een positieve ademtest af. “En ze zal zich op latere datum voor de rechtbank moeten verantwoorden. Haar rijbewijs kon niet worden ingetrokken omdat het mee in rook op ging”, gaat Goes verder. 

De vlammenzee zorgde eveneens voor schade aan een appartementsgebouw naast de wagen. “Toen de politie ter plaatse kwam, reikten de vlammen metershoog tot aan het appartement op de eerste verdieping. Twee volwassenen en drie kinderen werd uit voorzorg geëvacueerd. Verschillende ramen van het gebouw barstten door de hitte en de gevel was zwartgeblakerd”, duidt commissaris Goes. Het huis is wel nog bewoonbaar. 

De autobrand zorgde voor een spectaculaire vlammenzee.
PZ Bredene/De Haan De autobrand zorgde voor een spectaculaire vlammenzee.
Wat restte was een uitgebrand wrak.
BBO Wat restte was een uitgebrand wrak.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Docx

    Madam gaat een pak moeten terugbetalen aan haar verzekering, buiten de boetes en "kostené.......