Sofie Ramboer (N-VA) trekt conclusies en neemt mandaat niet op

De lijsttrekker stopt ook als voorzitter van de lokale afdeling

Sofie Ramboer uit Bredene.
LBB Sofie Ramboer uit Bredene.
In oktober trok Sofie Ramboer (N-VA) nog met de kartellijst met Open Vld naar de verkiezingen, maar ze zal in januari haar mandaat niet opnemen. Vicky Dereere komt in haar plaats in de gemeenteraad.

“Ik ben drie jaar voorzitter geweest en kwam daarna ook in de gemeenteraad”, zegt Ramboer. “Dat was een heel intense periode. Er is veel tijd gekropen in het uitoefenen van mijn mandaat. Ook de aanloop naar de verkiezingen was redelijk intensief, maar tussen 14 oktober en vorige week zijn er enkele zaken gebeurd waardoor ik niet meer hetzelfde engagement aan de dag kan leggen om mijn mandaat uit te oefenen. Ik vind dat ook niet eerlijk naar de kiezer toe”, klinkt het vaag. 

De N-VA in Bredene haalde zes jaar geleden nog zes zetels binnen, maar kreeg doorheen de legislatuur vaak af te rekenen met interne problemen. Na de start scheurden twee verkozenen zich al af om  als onafhankelijke te zetelen. De toenmalige kopman gaf er ook al na enkele maanden de brui aan en stapte later over naar CD&V. Ook opvolger Kris Opdedrynck haakte af en werd uiteindelijk vervangen door Sofie Ramboer. 

Ramboer moest zich hard inwerken, maar kon de lokale afdeling toch naar de verkiezingen leiden in kartel met Open Vld. Het kartel verloor echter fors. Van de zes zetels in 2012 bleven er maar vier meer over, waarvan eentje voor Open Vld. Ramboer haalde wel met voorsprong de meeste voorkeurstemmen. Het is dan ook opvallend dat ze haar mandaat niet zal opnemen en ook geen kandidaat meer is om zichzelf op te volgen als voorzitter van de partij. “Er zijn nog mensen die het verhaal van N-VA kunnen vertellen. Ik ben altijd bereid om nog advies te geven.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.