Roemenen krijgen jaar cel voor diefstallen in Bredene

De zaak werd gepleit in de rechtbank van Brugge.
JHM De zaak werd gepleit in de rechtbank van Brugge.
Twee Roemenen van 26 en 24 jaar zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld tot een jaar celstraf en 800 euro boete voor een reeks diefstallen in Bredene. Ze sloegen onder meer toe in Action, schoenenwinkel vanHaren en een fietsenwinkel.

Emil Sebastian T. en Cristian L. werden betrapt toen ze in Brugge als wanbetalers van de trein richting Brussel werden gegooid. Ze konden geen treinticket betalen, maar hadden wel een elektrische damesfiets en een mountainbike van het merk BTwin bij zich. De politie vond in hun rugzakken ook spullen uit Action, schoenen en een nieuwe zonnebril. Al snel bleek dat alles gestolen was, al ontkenden ze dat. Ze hadden de spullen naar eigen zeggen gekregen of gevonden. Maar bij de onderzoeksrechter legden de twee alsnog bekentenissen af. Ze zitten nog steeds in voorhechtenis.

Op 24 augustus waren de twee op rooftocht in enkele handelszaken in Bredene, onder meer in het shoppingcenter in de Brugsesteenweg. Ze sliepen enkele nachten op camping Esmeralda in De Haan. “Die diefstallen pleegden we onder invloed van alcohol. Het was nooit de bedoeling om hierheen te komen om te stelen”, aldus een van de twee tijdens het proces. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.