Kapelstraat verdient meer handelszaken

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN BREDENE

Een leegstaand handelspand in de Kapelstraat in Bredene.
Benny Proot Een leegstaand handelspand in de Kapelstraat in Bredene.
Het is voor lokale besturen altijd een uitdaging om handelszaken aan te trekken. Ook in de Kapelstraat in Bredene zie je heel wat leegstaande panden. Hoe willen de lijsttrekkers ondernemingen terug naar Bredene lokken?

Deze legislatuur kwam het gemeentebestuur al met een citymarketingplan op de proppen. "Met dit plan willen we Bredene sterker profileren als een ondernemersvriendelijke gemeente", legt burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) uit. "We willen met dat plan de gemeente het hele jaar door ook versterken als winkelgebied en als toeristische bestemming."

Groen wil inzetten op meer kwalitatieve handelszaken. "Mensen willen steeds meer een beleving in de winkel. Ook in Bredene zien we dat winkels verhuizen naar grotere panden om meer te kunnen aanbieden en meer rendabel te zijn. Het is vooral belangrijk dat de gemeente luistert naar de verzuchtingen van de zelfstandigen zelf", aldus Koen Uittenhove.

De gezamenlijke lijst van Open Vld/N-VA komt met enkele concrete voorstellen, zoals premies voor een relocatie van winkels naar bijvoorbeeld de Kapelstraat en premies voor renovatiewerken. Ook volgens hen moeten starters beter begeleid worden.

"Geef zaken die naar Kapelstraat willen verhuizen een premie"

Sofie Ramboer, N-VA

CD&V widat er een kmo-loket komt waar ondernemers terechtkunnen. "Er is al veel gebeurd, maar we kunnen bijvoorbeeld ook in plaats van een fotoboek aan jubilarissen een cadeaubon schenken bij de lokale handelaars", zegt Kristof Vermeire.

Dirk Cattoir van Neutraal: "De huurprijzen van winkelpanden zijn te duur. Om de lokale economie te stimuleren moeten we ook meer campingbezoekers aantrekken" (LBB)

Ontdek welke politicus uit jouw gemeente jij bent: doe de test op stemvanvlaanderen.be

"Zorg voor een kmo-loket waar ondernemers terechtkunnen"

Kristof Vermeire, CD&V