Jonge motorrijder (22) sterft na zware crash tijdens inhaalmanoeuvre

De politie sloot de Koninklijke Baan lange tijd af tijdens de vaststellingen.
Mathias Mariën De politie sloot de Koninklijke Baan lange tijd af tijdens de vaststellingen.
Een 22-jarige motorrijder uit Oostende is zondagmiddag om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval langs de Koninklijke Baan in Bredene. De twintiger verloor de controle over het stuur bij een inhaalmanoeuvre en crashte tegen een paal. “De bestuurder was op slag dood. De omstandigheden worden verder onderzocht”, zegt commissaris Dennis Goes.

Het ongeval gebeurde even na 17 uur vlakbij de afslag Vosseslag richting Oostende. Wat er precies gebeurde, moet een verkeersdeskundige van het parket verder onderzoeken. Vast staat dat de 22-jarige motorrijder een voorliggend voertuig wou inhalen langs de Koninklijke Baan. Om onbekende reden verloor de man de controle, waarna hij naast de weg tegen een paal belandde. De impact van de crash was enorm. De brokstukken lagen ver verspreid over het wegdek. Meteen was duidelijk dat de situatie ernstig was. De ziekenwagen en MUG snelden nog ter plaatse, maar konden het slachtoffer niet meer helpen. De twintiger was op slag dood.

Baan afgesloten

Omdat de omstandigheden van het ongeval vraagtekens opriepen, besloot het parket van Brugge een verkeersdeskundige aan te stellen. De brandweer plaatste een tent over het lichaam in afwachting van diens komst. De Koninklijke Baan was tijdens de vaststellingen daardoor urenlang afgesloten tussen de afritten Vosseslag en Hippodroom. De politie leidde het verkeer om en hield nieuwsgierigen op afstand. Het verslag van de deskundige zal meer klaarheid moeten brengen over de precieze omstandigheden van de dodelijke crash.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frederic Werquin

    Sterkte voor de familie

  • eddy sonnecken

    R.I.P.