Dringend nieuw zwembad nodig

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN Bredene

Het huidige zwembad is verouderd.
Benny Proot Het huidige zwembad is verouderd.
De bouw van een nieuw zwembad werd deze legislatuur uitgesteld vanwege de hoge brandweerkosten. Het bestuur wilde verstandig omspringen met het budget, maar intussen blijft de nood aan een modern zwembad hoog.

Volgens huidig burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) kan dat zwembad er de volgende legislatuur zeker komen. "We hebben de voorbije jaren de nodige financiële reserves aangelegd." Ook Kristof Vermeire van CD&V beaamt dat het project de komende jaren gerealiseerd kan worden. "Door de beperkte levensduur van het huidige zwembad wordt het zeker een prioriteit de volgende bestuursperiode."


Ook Neutraal Bredene vindt dat het hoog tijd wordt voor een nieuw zwembad, maar ze zien het liever komen op de huidige locatie. "De gemeente moet zich vooral ook beperken tot de bouw van een basiszwembad waar ook de zwemclubs en duikclubs van Bredene gebruik van kunnen maken", vertelt Dirk Cattoir.

Private partners

Groen wil dat er onderzocht wordt of er kan samengewerkt worden met andere gemeenten of met commerciële partners. "We merken dat er in andere gemeenten samenwerkingen opgezet worden om samen één zwembad te zetten met inbreng van private investeerders. We weten niet of het bestuur die piste voldoende onderzocht heeft, want zo'n samenwerking zou de kosten enorm reduceren." (LBB)