"Nu nog nieuw hotel voor artiesten"

BREDENE VIERT 10-JARIG BESTAAN VAN STAF VERSLUYSCENTRUM

Burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) en voorzitter Eddy Gryson bij het centrum.
Proot Burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) en voorzitter Eddy Gryson bij het centrum.
Zo'n 1.500 Bredenaars trekken vanavond naar het MEC Staf Versluys voor een speciale editie van Bredene Feest. Het centrum bestaat immers tien jaar en draait bijzonder goed. Alleen een nieuw hotel kan nog een extra boost betekenen. Maar dat hotel is niet meteen voor binnenkort.

Niet enkel de Bredense verenigingen vonden het afgelopen decennium hun weg naar de nieuwe zaal in de Kapelstraat. Ook heel wat artiesten passeerden de voorbije jaren de revue. In het eerste jaar mocht Bredene al onmiddellijk artiesten zoals Jan Leyers, Els Dottermans, Praga Khan, Bert Kruismans en De Nieuwe Snaar ontvangen. Er stonden ook heel wat grote festivals geprogrammeerd sinds de opening in 2006. "Het MEC Staf Versluys heeft Bredene op de kaart gezet. Zowel toeristisch als cultureel betekende het een grote troef", zegt ook voorzitter Eddy Gryson.

Cultuur en commercie

Het centrum moet altijd een moeilijk evenwicht bewaren tussen culturele evenementen en commerciële activiteiten. "We krijgen elk jaar een subsidie van 75.000 euro van de gemeente, maar het is de bedoeling dat we zo veel mogelijk eigen inkomsten creëren. Beurzen en bedrijven spelen daarbij een belangrijke rol. Het is natuurlijk belangrijk dat ook de lokale toneelverenigingen hier hun ding kunnen doen, maar we moeten ook rendabel blijven. Sinds 2008 komen er sowieso minder bedrijven. De horecabeurs blijft wel een van onze meest succesvolle activiteiten. In 2017 zijn we aan de negende editie toe", licht Gryson toe.

Plafond bereikt

Het Staf Versluyscentrum draait goed. "Onze voornaamste prioriteit is nu om dat ook zo te houden", zegt Gryson. "Elk weekend is er wel iets te doen, dus we kunnen het aanbod niet meer vergroten. Enkel de zalen boven kunnen nog meer benut worden door bedrijven. De komst van een modern hotel speelt hierbij een grote rol. Nu hebben we om en bij de 50 hotelkamers, maar die zijn vooral voor gezinnen. Bedrijven of artiesten wijken nu vaak noodgedwongen uit naar Oostende of Brugge om te overnachten en dat is een groot nadeel. We hebben al een ruimtelijk uitvoeringsplan goedgekeurd dat de bouw van een hotel in combinatie met appartementen mogelijk maakt, maar het is nu wachten op de eigenaar Groep Versluys om het initiatief te nemen."

Eerst andere projecten

Bart Versluys bevestigt dat er plannen zijn voor een nieuw hotel op de site van het Europahotel, maar dat hotel komt er nog niet meteen. Het RUP werd maar dit jaar goedgekeurd. "We zijn nu nog bezig met andere projecten in Bredene die we eerst willen afwerken", klinkt het. Onder meer aan de andere kant van de parking, rechtover de minigolf, komt een appartementsgebouw van Groep Versluys met 22 appartementen. "We zullen misschien begin volgend jaar kunnen starten met het ontwerpen van een hotel in combinatie met appartementen. We moeten daarna ook nog de uitbating bekijken", zegt Bart Versluys.