"Mensen staan tot buiten aan te schuiven"

NIEUWE PIZZERIA BRENGT MEER LEVEN IN BREDENE-SAS

Chef Antonio Bellinazzo en zijn echtgenote Tatiana Egorova in hun nieuwe zaak Trattorio l'Angolo.
Foto Proot Chef Antonio Bellinazzo en zijn echtgenote Tatiana Egorova in hun nieuwe zaak Trattorio l'Angolo.
In de Fritz Vinckelaan in Bredene hebben chef Antonio Bellinazzo en zijn echtgenote Tatiana Egorova hun nieuwe Italiaanse zaak Trattorio l'Angolo geopend. Antonio baatte vroeger restaurant Bajatzu uit in Oostende, maar kwam naar Bredene om meer bij zijn kinderen te zijn.

"De voorbije jaren heb ik mijn kinderen van 11, 9 en 3 jaar zien opgroeien via Whatsapp. Zo kon het niet meer verder, dus ben ik op zoek gegaan naar een horecazaak met een woning erbij. Nu zitten we hier op een mooie locatie en bovendien kan ik de kinderen elke dag zelf naar school brengen", vertelt de chef.

Geen stress

Terwijl mensen constant binnenkomen om een pizza of een pastagerecht af te halen, lopen ook de drie kinderen vrolijk in de zaak rond. Antonio entertaint zijn klanten tijdens het bakken met leuke weetjes over zijn zelfgemaakte deeg.


De nieuwe pizzeria heeft zijn start niet gemist. "Vorig weekend stonden de mensen tot buiten aan te schuiven. We hebben door het succes ook de openingsuren aangepast. Mensen kunnen van 11.30 tot 13.30, 17 tot 19.30 en van 21 tot 22 komen afhalen. Tussen die uren kunnen mensen komen genieten in het restaurant. We proberen beide wat gescheiden te houden, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Mensen hebben al genoeg stress, dus als ze iets gaan eten, moeten ze kunnen genieten en ontspannen", vertelt Antonio.

Andere horecazaken

Hij kwam in 2010 naar België en is afkomstig uit Biella, in het noorden van Italië. De Italiaanse gerechten en sfeer komen volop terug in de zaak. "Ik wil dezelfde sfeer creëren als in de Bajatzu. Mensen moeten zich hier thuis voelen."


Antonio gelooft ook volop in Bredene. "Er zijn hier veel nieuwe woningen en nieuwe mensen. Elk jaar groeit de gemeente en is ze volop aan het verbeteren. Ik merk dat veel mensen benieuwd zijn naar de zaak en eens komen proberen", besluit Antonio tevreden.