"Hervorm MEC Staf Versluys"

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN BREDENE

Het MEC Staf Versluyscentrum in Bredene.
Benny Proot Het MEC Staf Versluyscentrum in Bredene.
Veel partijen kijken in de richting van het MEC Staf Versluys als het over toerisme in Bredene gaat. Dat centrum wordt uitgebaat door het Autonoom Gemeentebedrijf Bredene. Geen goed idee, vinden enkele partijen.

"Dat het MEC Staf Versluys geldverslindend is, weet intussen iedereen. Voor N-VA en Open Vld (die als kartel naar de kiezer trekken, red.) is het duidelijk, ondanks de grote groei is onze gemeente te klein voor een Autonoom Gemeente Bedrijf. Het werd in 2006 enkel opgericht om een aantal postjes te creëren. Wij zijn van oordeel dat enkel de verkoop van het MEC Staf Versluys een halt kan toe roepen aan deze verkwisting. Dat komt niet alleen de gemeentekas ten goede, maar zeker ook elke inwoner."


Ook andere partijen pleiten voor een hervorming. "We hopen dat na die hervorming het uitgespaarde geld kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld democratische prijzen, eventueel in functie van bepaalde doelgroepen", aldus Koen Uittenhove van Groen.


Neutraal wil van het Staf Versluyscentrum dan weer een ontmoetingscentrum maken voor Bredense verenigingen. CD&V wil eerst een grondige evaluatie. "Er is nog geen debat geweest. Na tien jaar mag alles nu eens bekeken worden. En er zijn nog veel meer mogelijkheden voor het centrum, door onder meer bedrijven aan te trekken. Dat zou zeker moeten lukken met de komst van een nieuw hotel", zegt Kristof Vermeire.


Volgens huidig burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) speelt het MEC Staf Versluys een belangrijke factor in het toeristisch beleid van Bredene. "Het biedt de mogelijkheid om eigen inwoners en toeristen het hele jaar door een gevarieerd programma aan toeristisch en culturele activiteiten aan te bieden." (LBB)