Verhuis politie duurt maand lang

MAALDERIJ OMGEBOUWD TOT COMMISSARIAAT VOOR 140 PERSONEELSLEDEN

De politie Voorkempen is gestart met de grote verhuis van alle diensten naar de voormalige Maalderij aan de Vaartdijk in Brecht. Het gebouw is volledig ingericht als een hypermodern politiekantoor en zal vanaf midden februari plaats bieden aan de zowat 140 personeelsleden die instaan voor de veiligheid in Zoersel, Brecht, Malle en Schilde.

Het heeft iets langer geduurd dan aanvankelijk gepland, maar uiteindelijk is het dan toch zover. De dienst verkeer, de lokale recherche, dienst jeugd en gezin, de interventieploegen: allemaal zullen ze binnenkort werken vanuit de oude Maalderij aan de Vaartdijk. "We zijn ondertussen effectief gestart met de verhuis die in fases zal verlopen", zegt politiewoordvoerder Kris Jacobs. "We zijn nu gestart met ondersteunende diensten zoals ICT en communicatie. Daarna is het de beurt aan de operationele diensten midden februari. De laatste in de rij die de verhuis maakt, zal de politiepost van Brecht in de Venusstraat zijn. Tegen het einde van de maand februari zou dus iedereen in ons nieuw gebouw geïnstalleerd moeten zijn."

Sluiting

De verhuis van de politie bracht de korpschef op het idee om een leuk, maar vooral informatief duidelijk animatiefilmpje te maken. Kris Jacobs zorgde voor de stem. "De verhuis betekent dat er een aantal posten niet meer open zullen zijn", vertelt Kris Jacobs. "Het gaat uiteraard om het huidige centraal onthaalpunt aan de Kerkhoflei in Zoersel, die in de Venusstraat in Brecht en het wijkbureel aan de Kerklei in Sint-Job-in-'t-Goor. Die gaan definitief dicht. De politieposten aan de Turnhoutsebaan in Malle, de Handelslei in Zoersel en de Kapelstraat in Schilde blijven wel open tijdens de bekende uren. Het nieuwe centrale gebouw in Brecht zal 24 uur op 24 bereikbaar zijn voor alle inwoners van de hele zone."

Boek je wijkagent

De verhuis van de politie luidt ook een betere werking in van de wijkagenten. "Er zullen meer wijkagenten ingezet worden, ook in de woonwijken en buitengebieden van onze politiezone", zegt Kris Jacobs. "Die zullen zich te voet, met de fiets of eventueel met een gewoon dienstvoertuig dagelijks op pad begeven. Het moet de zichtbaarheid én de aanspreekbaarheid zeker ten goede komen. Er worden binnenkort ook informatiemomenten georganiseerd in de verschillende gemeenten." De politie promoot ook nog altijd de website www.boekjewijkagent.be . Daar kan je met een paar muisklikken een afspraak regelen met de wijkagent in jouw buurt. In Zoersel zijn er zes wijkagenten, in Brecht zeven (vanaf 1 maart acht), in Schilde vijf (zes vanaf juni) en in Malle vier.

Korpschef Geert Smet voor het nieuwe politiegebouw in Brecht.
Laenen Korpschef Geert Smet voor het nieuwe politiegebouw in Brecht.