Vonak zet vrijwilligerswerk in de kijker met ludieke actie

Leen Soons gaf eendjes in bewaring bij Hugo Cant en zijn vrouw om aan te tonen hoe weinig moeite vrijwilligerswerk vraagt.
KCS Leen Soons gaf eendjes in bewaring bij Hugo Cant en zijn vrouw om aan te tonen hoe weinig moeite vrijwilligerswerk vraagt.

De bezoekers van de markt in Brasschaat keken gisterochtend raar op toen een vreemd figuur plastic eendjes uitdeelde en dan wegliep. De mensen moesten vervolgens de eendjes naar de stand van Vrijwilligers Organisatie Noord-Antwerpen en Kempen (Vonak) brengen. "Zo willen we mensen met ons laten kennismaken", zegt Jana Van Apers van Vonak. "Vrijwilligerswerk is vaak iets kleins dat niet veel moeite vraagt, zoals een eendje terugbrengen." Eén van die bereidwillige mensen was Hugo Cant (61) uit Ekeren. "Ik werd even overvallen", lacht hij. "Maar eens ik de boodschap begreep, vond ik het meteen een mooi initiatief. Meer mensen zouden vrijwilligerswerk moeten doen. Ikzelf ben ook vrijwilliger in het rusthuis van mijn moeder. Ik vind dat een morele verplichting van elke Vlaming." (KCS)