Sociale brasserie opent begin 2018

PLAN VOOR ROZENHOEVE DEFINITIEF GOEDGEKEURD

In de Rozenhoeve komt een sociale brasserie.
Foto Kelly Coucheir In de Rozenhoeve komt een sociale brasserie.
Diensten- en begeleidingscentrum Openluchtopvoeding vzw (OLO) opent begin 2018 haar sociale brasserie in de Rozenhoeve aan de Frilinglei in het centrum van de gemeente. De brasserie zal 'Pure Pauze' heten en zal plaats bieden voor een dertigtal tafeltjes.

"We bekijken het absoluut niet grootschalig", zegt Annemie Vandeputte, communicatiemedewerker van OLO. "De brasserie zal enkel overdag geopend zijn en biedt lekkere en gezonde maaltijden aan aan marktconformer prijzen. Geen gaarkeukenprijzen dus zoals sommige mensen misschien zullen denken", lacht ze. In 'Pure Pauze' zal je kunnen genieten van quiches, salades en soepen. "Hiermee willen we vooral de winkelende mensen maar ook de werkende mensen bereiken die tussendoor iets lekkers willen eten. De rest van het gebouw zullen we gebruiken als kantoorruimte."


In de sociale brasserie zullen mensen met een beperking in de keuken en in de zaal tewerkgesteld worden. "De mensen die daar tewerkgesteld zullen worden, worden uiteraard gescreend, opgeleid en begeleid. Niet iedereen heeft immers de capaciteiten om in de keuken te staan. Daarom wordt per persoon bekeken wie wel de mogelijkheden bezit om bijvoorbeeld in de keuken of de zaal te werken."

Midden in gemeente

OLO koos dan niet toevallig voor deze locatie. "De Rozenhoeve ligt in het midden van de gemeente en die plek zien we dan ook meteen als een plek in de maatschappij waar ze dan ook geïntegreerd moeten worden. De mensen zouden er niet meer van mogen opkijken dat mensen met een beperking bijvoorbeeld in een brasserie werken. Dat is ons doel."


Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Rozenhoeve werd gisteren uiteindelijk goedgekeurd door de gemeenteraad nadat er tijdens het openbaar onderzoek geen bezwaren werden ingediend. Het was al het tweede openbaar onderzoek voor het RUP. Tijdens het vorige openbaar onderzoek werd een administratieve fout gemaakt betreffende de duur van het openbaar onderzoek waardoor het gemeentebestuur het RUP heeft moeten intrekken. Daardoor moest alles dus opnieuw gebeuren.


Open Vld en Vlaams Belang hebben zich wel onthouden tijdens de stemming van over het RUP Rozenhoeve.