Petanqueclub Hemelhof heeft nieuwe indoorhall

Voorzitter Eric Roelants, Adinda Van Gerven, Dirk Dekort, Isa (91) en burgemeester Koen Verberck speelden de baan in.
Foto De Freine Voorzitter Eric Roelants, Adinda Van Gerven, Dirk Dekort, Isa (91) en burgemeester Koen Verberck speelden de baan in.

Petanqueclub Hemelhof uit Brasschaat heeft afgelopen weekend haar zes nieuwe indoorbanen officieel in gebruik genomen. "Ons ledenaantal is de jongste jaren spectaculair gestegen tot 286", zegt clubvoorzitter Eric Roelants. "Uitbreiding was daardoor een must."


Hemelhof had al zes indoor- en vijftien outdoorbanen in het Brasschaatse gemeentepark, maar door de groeiende populariteit van de petanqueclub volstond dat niet langer. "Anderhalf jaar geleden begonnen we aan de bouw van een bijkomende petanquehal en kantine", vertelt Eric Roelants. "Zelf investeerden we zowat 150.000 euro en ook de gemeente deed via een subsidie haar duit in het zakje."


Een delegatie van het schepencollege mocht de nieuwe banen zaterdag dan ook inspelen, samen met voorzitter Roelants en diens moeder Isa De Vos. Met haar 91 jaar is Isa de oudste speelster van de club. "Prachtig wat er hier is gerealiseerd", glimlacht Isa. "Dit geeft ons weer veel meer mogelijkheden qua trainingen en wedstrijden." Eric Roelants benadrukt wel dat petanque niet enkel een sport is voor oudere mensen. "Ik weet dat we dat imago hebben, maar het klopt niet. Wij hebben ook verschillende leden die jonger zijn dan achttien. Werkelijk iedereen is welkom." (KDC)