Pas op 7 november uitspraak in 'smurfenzaak'

Het Brusselse hof van beroep doet pas op 7 november uitspraak in de zaak tegen Caïn R. uit Brasschaat. De uitspraak was voor deze week voorzien maar werd uitgesteld.

Eerder werd de uitspraak al drie keer uitgesteld. Reden? Het arrest is nog steeds niet klaar. De correctionele rechtbank had de man eerder veroordeeld tot 3 maanden cel met uitstel omdat hij zich zou schuldig gemaakt hebben aan cyberpesten maar het parket-generaal drong niet meer aan op een veroordeling.


Op 10 mei 2015 ging hij twee keer over de schreef tegen de politie. In de voormiddag werd hij ter hoogte van Drogenbos gecontroleerd door de verkeerspolitie omdat hij zijn gsm gebruikt had terwijl hij reed. Tijdens de controle maakte R. een foto van de ordehandhavers.


Zelfde tafereel enkele uren later, toen hij opnieuw gecontroleerd werd op de Brusselse ring, maar nu ter hoogte van Grimbergen. Ook hier nam de man een foto van de agenten. Een agent vroeg hem hierop om de foto te verwijderen maar dit weigerde hij. Integendeel, even later postte hij de bewuste foto's op zijn Facebookpagina met daarbij enkele opmerkingen over de 'smurfen'. (WHW)