Nieuw laagteparcours voor Peerdsbos

De leerlingen testen het parcours uit.
Foto Laenen De leerlingen testen het parcours uit.
De leerlingen van het Sint-Jozef OV4 op Linkeroever hebben gisteren in primeur het laagteparcours uitgetest. De nieuwe sportieve uitdaging aan het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos is bedoeld voor mensen met een fysieke handicap.

Het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos is bezig met het ontwikkelen van verschillende G-sportdisciplines om zo een kennisexpertisecentrum voor G-sport in Antwerpen te worden. "Deze nieuwe aanvulling van 30.000 euro is werkelijk uniek in de provincie. Dankzij het laagteparcours geven we personen in een rolstoel de kans om zich sportief uit te leven, we hadden al een hoogteparcours en nu komt dit er nog eens bij. Uiteraard kunnen sporters het parcours gratis met een eigen rolstoel of fiets uittesten. Maar we bieden sportrolstoelen ook te huur aan," vertelt Dimitry Beuckelaers van de provincie. De leerlingen van Sint-Jozef konden zich alvast eens uitleven. De 17-jarige Senne Brouwers moest mentaal wel even een hangende brug overwinnen, niet simpel als je erover moet in een elektrische rolstoel. "Ik vond het tof, spannend. Het is wel een uniek parcours. Ik denk niet dat we hier om ter snelste van zullen maken, gewoon voor het plezier is genoeg," vertelt hij.


Niet enkel personen met een handicap, ook bedrijven en jeugdverenigingen zijn welkom. "Zo kunnen mensen zich eens echt inleven in wat het is om te leven met een handicap. Ook geblinddoekt kan het parcours afgelegd worden," zegt Beuckelaers. (NBA)