Nieuw koffiehuis heet 'Ons Moemoe'

Michelle in haar nieuwe zaak.
Laenen Michelle in haar nieuwe zaak.
Op de Bredabaan in Maria-ter-Heide opent volgende week woensdag het nieuwe koffiehuisje/ontbijtzaak 'Ons Moemoe'. Uitbaatster Michelle (34) staat voor een grote carrièreswitch. "Ik kom uit de financiële sector, maar een eigen horecazaak beginnen was altijd al een droom."

'Ons Moemoe' komt in het pand waar vroeger klokkenwinkel Jan Bouten was gevestigd. "Ik ben zelf van Maria-ter-Heide en kende het charmante gebouw dus al lang. Toen mijn man en ik het een jaar geleden konden aankopen, hebben we niet getwijfeld", zegt Michelle van 'Ons Moemoe'. "Ik zag er de ideale locatie in voor een koffiehuis. Ik wou eigenlijk al lang iets in de horeca gaan doen en het was een beetje 'nu of nooit'. De voorbije jaren was ik actief in het bank- en verzekeringswezen, maar als studente deed ik enige horeca-ervaring op."


De voorbije maanden voerde Michelle de nodige verbouwingen uit. "Maar de originele inrichting heb ik zo goed mogelijk bewaard. Het meubilair is ook allemaal brocante." 'Ons Moemoe' opent op 6 september de deuren en zal open zijn tussen 8.30 en 17 uur. Meer info op www.onsmoemoe.com. (KDC)

De voorgevel van het koffiehuis.
Laenen De voorgevel van het koffiehuis.