Nieuw gebouw en andere naam voor school Remi Quadens

Hilde Swinnen, Joke Arnouts, Peter Daniels en Marie Marthe Leus voor het nieuwe schoolgebouw.
Klaas De Scheirder Hilde Swinnen, Joke Arnouts, Peter Daniels en Marie Marthe Leus voor het nieuwe schoolgebouw.
De buitengewone basisschool Remi Quadens zit met een nieuwe naam en een nieuw gebouw helemaal in een nieuw kleedje. Remi Quadens heet voortaan Triolo.

"Tri verwijst naar de drie basiswaarden waarrond de school wil werken: we zien je talent, we horen je vraag en we voelen ons goed", zegt directrice Hilde Swinnen. "We geloven dat met dit als uitgangspunt iedereen kan groeien, zowel de leerlingen als de school. Het tweede deel van de naam, 'OLO', verwijst naar de grote organisatie Openluchtopvoeding (OLO vzw, die dienst- en hulpverlening aanbiedt) waar de school deel van uitmaakt. Dankzij de inbedding in de grote OLO vzw kan de school zaken en expertise aanbieden die voor andere scholen vaak niet haalbaar zijn, zoals hippotherapie (leren tussen de paarden, red.). Er is bovendien erg veel orthopedagogische kennis in huis."


Het gebouw is volledig afgestemd op de kinderen. Kinderen met autisme bijvoorbeeld en kinderen met gedrags- en emotionele problemen. "Om te beginnen is het een prikkelarm gebouw", zegt beleidsmedewerkster Joke Aernouts. "Geen bonte kleuren voor onze leerlingen. Veel van onze leerlingen raken er door overprikkeld. Daarom baadt het gebouw in een zee van wit, hout en licht."


Het gebouw heeft de vorm van een achthoek. "De klassen bevinden zich aan de buitenkant van een soort amfitheater. Perfect voor voorstellingen of presentaties, maar evengoed kan deze ruimte veranderen in een gezellige en rustgevende snoezelruimte in het hart van de school. Dan schuiven we de theatergordijnen rondom dicht, dimmen het licht en leggen overal zitzakken. Heerlijk om tot rust te komen." (KCS)