Nieuw bos van 22.000 vierkante meter aan Goordijk

Het bos komt aan de Goordijk.
repro Toon Verheijen / Google Earth Het bos komt aan de Goordijk.
De gemeente Brasschaat krijgt er binnenkort een nieuw bos bij van 22.000 vierkante meter. Het gaat om een compensatie voor het toekennen van een omgevingsvergunning in 2007 waarbij heel wat bomen sneuvelden.

De gemeente kreeg in 2007 de verplichting opgelegd om in het kader van een toegekende bouwvergunning compenserende bebossing te voorzien met een totale oppervlakte van 22.613 vierkante meter. De gemeente heeft nu beslist om dat bos te gaan aanplanten in de weilanden achter de tuinen van de Goordijk. Die zijn eigendom van de gemeente. Een landbouwer gebruikt de gronden momenteel nog om er zijn koeien op te laten grazen, maar die overeenkomst is stopgezet. De koeien mogen nog wel blijven staan tot op het moment de gemeente er een omheining gaat rond plaatsen.

De bedoeling is dat er honderden bowsilgen, zomereiken, zware els, Gelderse roos en hazelaar worden aangeplant. Langs de ‘achterzijde’ zal een omheining als wildbescherming worden geplaatst om voornamelijk reeën- en konijnenvraat te voorkomen aan het jonge plantgoed.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.