Laatstejaars organiseren quiz voor Villa Max

Initiatiefnemers Yasmin, Tibor en Xenia.
Foto Laenen Initiatiefnemers Yasmin, Tibor en Xenia.
Zo'n 30 mensen namen zaterdag deel aan de quiz van Xenia (18), Tibor (18), Louize (17) en Yasmin (17). De vier laatstejaars van het Heilig Hart van Maria in 's Gravenwezel organiseerden voor hun geïntegreerde proef 'De Slimste Mens ter Wereld'. Daarmee zamelden ze geld in voor vzw Villa Max uit Hemiksem.

Om geen wafels te moeten bakken of met vlaaien de straat op te trekken, werkten Xenia, Tibor, Louize en Yasmin de afgelopen twee maanden aan een meer bijzondere inzamelactie. Een quiz naar het voorbeeld van het populaire tv-programma 'De Slimste Mens'. De laatstejaars zochten zelf naar sponsors voor de hapjes en drankjes, ze boekten een zaal in Brasschaat en wisten 30 deelnemers te strikken voor een gezellige avond. "We hadden jonge en oudere mensen, dus onze vragen waren ook heel divers. Aan de reacties te horen werden die wel gesmaakt", knikt Xenia na afloop. "Met het geld van de inschrijvingen en de verkoop van hapjes en drankjes, hebben we zo'n 400 euro bij elkaar."

Ongeneeslijk ziek

Dat geld is bestemd voor Villa Max, een vzw die vakanties aanbiedt aan gezinnen met een kind dat lijdt aan een levensbedreigende of ongeneeslijke ziekte. Daarvoor hebben ze vakantiehuisjes die als thema bepaalde hondenrassen kregen. "Met het geld dat we verdienden, willen we bedlinnen laten drukken met bepaalde hondenrassen op. Op die manier kunnen de huisjes van Villa Max verder volgens het thema worden ingericht", aldus de laatstejaars. De overhandiging van het bedlinnen zal kort voor de paasvakantie gebeuren. (DVGT)