Koningsakker ontmoet de buurt

De 14 bewoners van woonproject 'Koningsakker' hebben trots hun deuren opengezet voor vrienden, familie en buren. De mensen met beperking wonen sinds twee weken volledig zelfstandig in Koningsakker en dat wilden ze natuurlijk graag laten zien. "Zelfs de burgemeester kwam een kijkje nemen", klonk het.


In de nieuwe 12 appartementen aan Koningsakker wonen 14 mensen met een beperking en één appartement is voorbehouden voor de begeleiders. Hoewel er 24 op 24 begeleiding aanwezig is, kunnen de bewoners er altijd voor kiezen om zelfstandig te wonen. "De begeleiding kookt elke dag en ze kunnen bij ons ook bijvoorbeeld gezelschap zoeken. Maar bewoners die graag zelf koken of op zichzelf willen leven, kunnen dat ook", verduidelijkte Nadia Renders van de vzw Openluchtopvoeding (OLO). "Ze hebben allemaal hun eigen appartement ingericht, hebben een eigen voordeur en kunnen dus ontvangen wie ze willen."


Dus kozen de kersverse buurtgenoten ervoor om hun buren uit te nodigen. Zaterdag kwamen een honderdtal buurtbewoners een kijkje nemen in de nieuwe woningen. De bewoners gaven rondleidingen en er werd kennisgemaakt. "We gaan voor volledige inclusie en buurtvervlechting. Dus er zullen nog van die momenten komen", wist Nadia Renders. (DVGT)