Haal eens bloemen uit de automaat

DE GOEDE BLOEMEN WIL KLANTEN DAG EN NACHT BEDIENEN

Zaakvoerder Dirk de Goede bij de bloemenautomaat langs de Bredabaan.
Foto Klaas De Scheirder Zaakvoerder Dirk de Goede bij de bloemenautomaat langs de Bredabaan.
Wie door Brasschaat rijdt, kan vanaf dit weekend dag en nacht een boeketje bloemen kopen. Klanten van bloemenzaak De Goede Bloemen aan de Bredabaan kunnen er boeketten of plantjes uit een automaat halen, zelfs op bestelling.

De Goede Bloemen is een familiewinkel met traditie. Dirk werd in 2012 als derde generatie zaakvoerder en dan kan vernieuwing zich al eens opdringen. "Wij zitten hier al meer dan 60 jaar op dezelfde locatie in Brasschaat. Een nieuwe generatie betekent dan ook nieuwe ideeën. In september hebben we de volledige winkel laten vernieuwen. De zaak was nog altijd hetzelfde winkeltje als een goede 60 jaar geleden. Na de renovatie zijn we nu dus met de automaat gekomen", licht Dirk toe.

Restaurantbezoekers

De automaat werd in de zijgevel van het winkelpand ingewerkt. Bij de meeste voorbijgangers valt het meteen op. De eerste reacties zijn lovend."Door twee gegevens kwamen we eigenlijk op dit idee. Toen ik mijn vader nog hielp en ook nu nog werken wij vrij laat. In de zaak brandt na sluitingstijd, soms nog tot 23 uur, steeds licht. Voorbijgangers zien dat en kloppen op de etalage om te vragen of ze toch nog bloemen kunnen kopen. Mijn vader deed dan altijd weer open om de klanten te helpen. Met de automaat kunnen wij onze klanten nu dag en nacht bedienen. Daarnaast zijn er hier in het centrum van Brasschaat veel restaurants. Tussen 19 en 22 uur lopen die vol met bezoekers en er zijn altijd restaurantbezoekers, die nog een bloempje willen kopen om aan hun gezelschap in het restaurant af te geven. Bij ons kunnen ze dan altijd terecht".

Bestelling

Er kunnen zelfs boeketten of plantjes op maat besteld worden. "Ik wilde niet zomaar een automaat met een draaisysteem waar we de bloemen zouden in gooien. De bloemen die mensen in onze etalage zien staan, moeten ze ook kunnen zien en kunnen kopen in de automaat. Daarom baseerden we ons op automaten van appelen en aardappelen. Dat zijn ook allemaal aparte kastjes waar de mensen de bloemen kunnen zien. Het is ook vrij interactief. Wie bijvoorbeeld om 22 uur een boeketje rozen wil afhalen, kan ons telefoneren om de bestelling door te geven. Wij plaatsen het boeket in de automaat en de klant krijgt een code en kan zijn bestelling op zijn gewenste uur uit de automaat komen halen."


De bloemen of planten zitten in stevige doosjes met water. "Maar we bieden enkel verse bloemen aan. Het aanbod wordt ook dagelijks vernieuwd."


Dirk gelooft niet dat hij door deze bijkomende service van zijn klanten zal vervreemden. "Helemaal niet, de mensen die binnen willen, zullen dit blijven doen. Wij hebben heel ruime openingsuren en zijn zeven dagen op zeven open. Dit is gewoon een extra service", besluit Dirk.