Dorpsdag na veertig jaar nog steeds springlevend

De Dorpsdag van Brasschaat is nu zondag toe aan zijn veertigste editie. Bij goed weer worden er 30 à 35.000 bezoekers verwacht op deze braderij met uitgebreide randanimatie.

De Dorpsdag is Brasschaat is al jaren een begrip in de streek. "Het is hét grootste evenement in onze gemeente", zegt Brasschaats schepen van Feestelijkheden Niels de Kort (CD&V). "In dit jubileumjaar maakten we extra budget vrij, waardoor er nog meer randanimatie is dan anders. Het centrale thema is 'Was het nu '70, '80 of '90?', omdat we al zo lang meegaan."


Tijdens de Dorpsdag komt heel Brasschaat met iets naar buiten.

Rolschaatsclub

"Onze winkeliers zetten op zondag hun deuren open, terwijl onze verenigingen zichzelf in een standje kunnen presenteren aan het grote publiek. De lokale rolschaatsclub krijgt zelfs de eer om de veertigste Dorpsdag te openen met een eigen show", vertelt Niels de Kort nog. "Er is ook een fotowedstijd is in de winkels."


Aimée De Roeck - voormalig feestschepen en mede-oprichtster van de Dorpsdag - is blij verrast dat haar geesteskind het na veertig jaar nog zo goed doet. "Ik had nooit durven denken dat de Dorpsdag zo lang zo succesvol zou blijven. Wat ik nog weet van de eerste editie? Dat het stralend weer was, maar dat we vergeten waren om kraampjes met drank te voorzien (lacht). Vanaf het tweede jaar was dat wel in orde. Zelf werkte ik 27 jaar met veel plezier mee aan de Dorpsdag." (KDC)