Cast van 'De Dag' strijkt neer in Brasschaat

De crew van 'De Dag' in actie.
Foto Klaas De Scheirder De crew van 'De Dag' in actie.
In de gemeente Brasschaat worden nog tot morgenavond opnames gemaakt voor 'De Dag', een spannende dramareeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, een productie van FBO en Woestijnvis en met de steun van het VAF/Mediafonds.

'De Dag' vertelt, in twaalf afleveringen, het verhaal van een gijzeling in een bank. 24 uur lang moeten onderhandelaars en rechercheurs de gijzelaars vrij zien te krijgen en achterhalen wie de daders en wat hun motieven zijn.

Het verhaal gaat over een gijzeling in een bank.
Klaas De Scheirder Het verhaal gaat over een gijzeling in een bank.

Twee standpunten

"We tonen eerst altijd het standpunt van buiten de bank, hoe politie, journalisten en ongeruste familieleden het gebeuren zien en trachten te weten te komen wat er aan het gebeuren is", vertelt auteur Jonas Geirnaert. "De aflevering erna tonen we wat er diezelfde periode binnen in de bank gebeurt. De kijker wordt uitgedaagd om verschillende pistes te bewandelen." De cast bestaat onder meer uit Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Katelijne Verbeke, Titus De Voogdt, Geert Van Rampelberg en Maaike Neuville. De opnames voor de serie zijn al een tijdje bezig. Zo streek de cast al neer in Berchem en in januari nog in Schoten. Toen werd er een auto-ongeluk gefilmd in de E10-plas op de grens van Brasschaat en Schoten. 'De Dag' zal in 2018 te zien zijn op VIER (KCS)