Woning onbewoonbaar na ongelukje met gasbrander

DCRB
Een brand heeft zaterdag de garage en achterbouw van een huis in de Meerbeekstraat vernield. De brandweer voorkwam dat de vlammen oversloegen naar het huis zelf. Maar door rookschade is de woning onbewoonbaar.

De brand ontstond rond 18 uur. De bewoner was met een gasbrander onkruid aan het verdelgen en kwam te dicht bij een hondenhok waarin hooi lag. Het hooi vatte meteen vuur, de vlammen sloegen in een mum van tijd over naar de garage. De man kon nog net zijn vrouw en twee kinderen naar buiten halen. "Bij onze aankomst sloegen de vlammen al door de poort", vertelt Rudy Sadones van de brandweer. "We konden voorkomen dat de vlammen oversloegen, maar de garage en de achterbouw zijn vernield. Het huis heeft ook geen elektriciteit omdat de stroomkast vernield werd. Ook het aanpalende huis liep lichte averij op."


De bewoners worden opgevangen bij familie. "We zoeken nog een noodwoning", zegt OCMW-voorzitter Marijn Devalck (Open Vld). "Want in ons noodhuis hebben mensen hun intrek genomen na een brand in de Wielendaalstraat. Gelukkig hebben we met onze buurgemeenten een samenwerking." (DCRB)

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door de garagepoort.
Ronny De Coster Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door de garagepoort.