Vrachtwagensluis sleurt overtreders meteen op de bon

Camera's registreren nummerplaten van verboden doorgaand zwaar verkeer

Vrachtwagenchauffeurs die het verbod op zwaar verkeer aan hun laars lappen, gaan binnenkort automatisch op de bon.
Ronny De Coster Vrachtwagenchauffeurs die het verbod op zwaar verkeer aan hun laars lappen, gaan binnenkort automatisch op de bon.
Vrachtwagenchauffeurs die in Opbrakel het tijdelijk verbod voor zwaar verkeer aan hun laars lappen, gaan binnenkort automatisch op de bon. De gemeente laat een zogenaamde vrachtwagensluis installeren, die met behulp van slimme camera’s overtreders meteen registreert.

Als gevolg van werkzaamheden op de Ronsesestraat (N48) in Opbrakel en Vloesberg moet het verkeer een wegomlegging volgen. Voor gewoon verkeer gaat die langs het Cijnsland, Leinstraat en Heinestraat. Voertuigen van 3,5 ton en meer (uitgezonderd autobussen van De Lijn), moet een grotere wegomlegging volgen langs gewestwegen, maar nogal wat vrachtwagenchauffeurs denderen toch door het centrum van Opbrakel.

“We huren een installatie die de klok rond zal werken om overtreders te strikken”, zegt waarnemend burgemeester Marleen Gyselinck. Het systeem bestaat uit twee camera’s, die nummerplaten kunnen lezen. Als een vrachtwagen met een korte tussentijd door de camera’s is geregistreerd, dan wil dat zeggen dat het om doorgaand verkeer gaat en volgt er automatisch een boete”, legt Marleen Gyselinck uit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.