Drie dagen in de ban van carnaval

Zaterdag trekt de carnavalsstoet door het centrum.
Ronny De Coster Zaterdag trekt de carnavalsstoet door het centrum.
Met de traditionele sleuteloverhandiging aan prins Tommeke en prinses Tina gaat in het gemeentehuis van Brakel vrijdagavond  Carnaval Brakel 2019 officieel van start. Zaterdag trekt de stoet door het centrum en zondag staan de kinderen centraal.

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer moet vrijdagavond zowel de ‘sleutel van het gemeentehuis’ als de ‘gemeentekas’ afgeven aan de Brakelse carnavalisten.

Zaterdag trekt de carnavalsstoet door het centrum van Nederbrakel. De wagens stellen zich op in de Theo Brakelstraat en rijden via de Serpentestraat, het Marktplein, de Neerstraat, Watermolenstraat en Driehoekstraat tot het Lindeplein. Daar ontbindt de stoet zich.

Aansluitend vindt in de grote feesttent een carnavalsfuif plaats met DJ Daddy Cool & DJ Filip Flamée. Tegen 1 uur is de prijsuitreiking voorzien.

Zondag vormen de kinderen een bonte stoet door het centrum. Inschrijvingen gebeuren vanaf 13 uur in Jeugdhuis Alfa. De stoet vertrekt er om 13.30 uur richting verwarmde feesttent. Daar vindt een kinderdisco plaats met om 16 uur Berend Brokkenpap. De uitreiking voor de prijs van het mooist verklede kindje gebeurt rond 18 uur.

Ouders, grootouders en vrienden kunnen samen met de kinderen genieten van een wafelenbak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.